Gezamenlijk én individueel

Wings zorgt voor een vast dagritme en een structuur die het de bewoners mogelijk maken hun dagelijkse bezigheden en hobby’s uit te voeren. Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding. Eenmaal thuis helpen ze, daar waar mogelijk, mee bij het inkopen van de boodschappen voor de maaltijden, het koken en het afwassen. Buiten die rituelen van alledag worden er ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Maar niet alles hoeft samen. Elke bewoner kiest zijn eigen weg tussen individuele zelfredzaamheid en groepsdeelname.

Op iedere woonlaag is een gemeenschappelijke leefruimte met een keuken waarin elke dag wordt gekookt. Als ze dat willen, kunnen de bewoners aanschuiven voor het eten en daarna samen tv kijken, spelletjes doen of gewoon gezellig kletsen. Er is altijd iemand van het zorgteam aanwezig om op terug te vallen.

Integratie in Goirle

De keuze om Wings op een centrale plek te vestigen in een relatief kleine, maar actieve dorpsgemeenschap is bewust gemaakt. Samenwerking met andere partners in Goirle vinden we zeer belangrijk. Waar mogelijk doen de Wings-bewoners mee aan activiteiten in het dorp. Enkele bewoners hebben hun werk in het dorp of zijn lid van een sportvereniging. Vrijwilligers (uit het dorp) zijn actief bij Wings.